Deze kleding kun je thuis zelf maken | Fashionchick

2022-08-14 07:32:48 By : Ms. may Daihe

We verlangen allemaal naar een oneindig lange zomer, maar toch kan ineens de verveling toeslaan. Tijd voor een nieuw project: je eigen kleding maken. Dat hoeft niet zo lastig te zijn, het kost alleen wel wat tijd. Maar dat hebben we deze zomer genoeg.

Er zijn veel manieren om van je sjaal een tas te maken, maar de snelste manier is natuurlijk zonder achter de naaimachine te hoeven zitten. Gelukkig zijn er verschillende how-to-filmpjes op bijvoorbeeld YouTube te vinden waar je stap voor stap uitleg krijgt. Overigens kun je van een sjaal ook een top maken. Onze tip is dus vooral: gooi een oude sjaal nooit weg, wie weet word je er in een andere vorm weer stapelverliefd op. 

Sjaal van zijde met print 55 x 55 cm

Marc O'Polo | Marc O'Polo

Sjaal met motief, van LENZING™ ECOVERO™

Marc O'Polo | Marc O'Polo

Sjaal met motief, van LENZING™ ECOVERO™

Sjaal met franjes 200 x 35 cm

Iedereen heeft vast nog wel een oude jeans in de kast liggen. Je was er ooit weg van, maar de laatste tijd ligt-ie voornamelijk onderin de kast te niksen. Tijd om hem te pimpen. De meest voor de hand liggende optie is om van je lange spijkerbroek een korte spijkerbroek te maken. Maar je kunt er ook patches op strijken, tie-dye proberen of er iets heel anders van maken dan jeans. Bijvoorbeeld een spijkerrok, een tas of een telefoonhoesje.

Levi's | Peek & Cloppenburg

Slim straight fit high waist jeans van katoen, model '70s'

High-waist Denim Rok Dames Blauw

Lang Denim Short Dames Blauw

Levi's | Peek & Cloppenburg

Dit creatieve project is leuk, maar je moet er zeker wat tijd en energie in steken, want een trui(tje) haken, is niet zo gedaan. Gelukkig zijn er online verschillende beginnerssets te vinden. Of ga eens langs die hobbywinkel bij jou in de buurt. Voor je het weet, haak je iets uit je losse pols. Zeg maar hallo tegen je nieuwe, unieke item dat niemand heeft én je ook nog eens zelf hebt gemaakt. 

Gestreepte Gebreide Top Dames Geel

Ba&Sh | de Bijenkorf

Jensen grofgebreide off shoulder crop top met stretch

Gebreid Mouwloze Top Dames Green

Gebreid Mouwloze Top Dames Beige

Crochet Crop Top Dames Beige

Gebreid de zomer in met deze items

Immer chic: zó combineer je witte sandalen

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees ook Dit is de rok waar de hele modewereld bij zweert Fashion Lees ook Dit zijn de mooiste strandjurken voor een stranddag Fashion Lees ook Waar moet je op letten bij het kopen van een pak? Fashion Lees ook Deze 4 herfsttrends zul je zeker gaan dragen Fashion Altijd up to date? Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates. Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Dit is de rok waar de hele modewereld bij zweert

Dit zijn de mooiste strandjurken voor een stranddag

Waar moet je op letten bij het kopen van een pak?

Deze 4 herfsttrends zul je zeker gaan dragen

Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie

Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates.

Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Fashionchick verandert de manier waarop wij mode shoppen. Zoek, vind, vergelijk en koop items van honderden webshops op één plek.